Pris 170 DKK pr. del – Bogen er i 2 dele på henholdsvis 173 og 171 sider. Forsendelse for begge bøger 60 DKK.

Historien om Husum Skole er skrevet for at fortælle om skolen der blev bygget i 1930 på en mark i Husum – det er en af Danmarks første aulaskoler.

Denne røde funkisbygning var dengang og er stadig, med sin centrale og synlige placering i Husum, et blikfang. Hovedbygningen med de to sammenbyggede sidebygninger blev tinglyst fredet den 4. marts 1996.

Jeg havde i første omgang kun tænk mig at skrive om min egen skoletid, men jeg blev nysgerrig og da jeg mener, at skolens historie fortjener at blive husket……….ja, så udviklede det sig og førte til disse 2 bøger.

Op gennem 1920`erne havde landsbyen Husum jo fået vokseværk. Husene var skudt op langs Frederikssundsvej, og villaerne havde spredt sig ud til siderne. Af de mange nye familier der flyttede dertil kom størsteparten fra København, men som det ofte går i en udflytningsperiode, kneb det for myndighederne at følge med, så det blev lidt som en pionertilværelse for tilflytterne, da de faciliteter som borgerne havde brug for manglede. Det betød bl.a. at børnene måtte søge skolen i Brønshøj, og det var langt borte – i en tid, da de offentlige transportmidler var ringe udviklet.

Så stor var glæden, da Husum Skole stod klar på de åbne marker syd for den gamle landsby. Skolen var resultatet af en arkitektkonkurrence der blev udskrevet i 1928. Det var et imponerende anlæg, der blev bygget efter en tegning af arkitekt professor Edvard Thomsen og arkitekt Frits Schlegel.

I min bog kan du bl.a. læse om:

Skolen fra 1930 til i dag …..

Livet på skolen med den første skoleinspektør Ludvig Petersen…..

Oplev de mange lærere og lærerinder …..

Min egen skoletid 1948/1956 – hvordan var det dengang, hvad lærte vi, hvad legede vi med …..

Der er et væld af gode historier – vi oplever bl.a. arrangementer på skolen, revyerne, skolebilleder, elevernes oplevelser og dengang tyskerne overtog skolen m.m.